X. Zala Open 2017

X. Zala Open fővédnökeinek köszöntője

Tisztelt Vendégek, Táncosok és Tánckedvelők!

A Zalaegerszeg immár tízedik alkalommal ad otthont a Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncversenynek. A színvonalas, nemzetközi esemény idén is megannyi látványos pillanatot, élményekkel teli kikapcsolódást ígér a tánc szerelmeseinek. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban ismét számos külföldi és hazai versenyző tesz tanúbizonyságot kiemelkedő tudásáról, kiváló táncművészetéről. A zene, a stílus, a tartalom és a tánc összhangja a tökéletes produkció titka, melyet a kivételes tánctudás mellett az előadásmód és a koreográfia egyedisége tesz igazán különlegessé. A táncosok mozdulatait ámulttal nézzük, kitartásukat, fizikai erőnlétüket csodáljuk, méltán ők a nemzetközi táncesemény főszereplői. Nem feledkezhetünk meg a felkészítőkről, tánctanárokról sem, akik sokat tettek azért, hogy növendékeik részt vehessenek e nem mindennapi megmérettetésen. A verseny helyszínének kialakítása, a színpompás dekorációk, a fellépő ruhák színkavalkádja a szervezők aprólékos, minden részletre kiterjedő munkáját dicséri. Bizton állíthatom, hogy október 28-án, a X. Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncversenyre látogatók nagyszerű és felejthetetlen élményekkel térnek majd haza.

„ A tánc a mindenség lelke, minden mozog, minden forog, nincs megállás. De az örök mozgásnak rendszeres szabályai vannak, üteme van, a lélek adja.”

G. Hajnóczy Rózsa gondolataival kívánok minden résztvevőnek önfeledt és hangulatos időtöltést, a versenyzőknek eredményes, sérülésmentes szereplést és sok sikert.

                                                                                                          Balaicz Zoltán                                                                                                                polgármester


Nagy tisztelettel köszöntöm a Gála Társastáncklub Egyesület által szervezett X. Zala Open minden szervezőjét, versenyzőjét és a szurkoló, táncszerető közönséget. Örömmel fogadtam el a védnöki felkérést, hiszen mindig színvonalas produkciókat láthatunk, amivel városunk és a zalai térség jó hírét is öregbítik nem csak ezen a hétvégén, hanem minden egyes fellépésük során.

Manapság egyre elterjedtebb a fiatalkori elhízás és a mozgásszegény életmód, a sport és jelen keretek között a táncsport támogatása ezért is fontos. Négy gyermekemet, és immáron két unokámat is úgy neveltem, hogy életükben elengedhetetlen szerepet töltsön be sportágtól függetlenül a mozgás szeretete. Ezért is örvendetes, hogy Magyarország Kormánya bevezette a mindennapos testnevelést az oktatásban, ezáltal is lehetőséget adva a mozgásra.

A tánc sport, de művészet is egyben. A táncolni tudók előtt kitárulnak a báltermek ajtajai, a táncolni nem tudók pedig mindig irigykedve figyelik kimért tartásukat, stílusos megjelenésüket.

Ezúton is kívánok további sikereket a Gála Társastáncklub Egyesület munkájához!

                                                                                  Vigh László                                                                                                                                                 országgyűlési képviselő, miniszteri biztos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.