(Magyar) X. Zala Open 2017

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

X. Zala Open fővédnökeinek köszöntője

Tisztelt Vendégek, Táncosok és Tánckedvelők!

A Zalaegerszeg immár tízedik alkalommal ad otthont a Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncversenynek. A színvonalas, nemzetközi esemény idén is megannyi látványos pillanatot, élményekkel teli kikapcsolódást ígér a tánc szerelmeseinek. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban ismét számos külföldi és hazai versenyző tesz tanúbizonyságot kiemelkedő tudásáról, kiváló táncművészetéről. A zene, a stílus, a tartalom és a tánc összhangja a tökéletes produkció titka, melyet a kivételes tánctudás mellett az előadásmód és a koreográfia egyedisége tesz igazán különlegessé. A táncosok mozdulatait ámulttal nézzük, kitartásukat, fizikai erőnlétüket csodáljuk, méltán ők a nemzetközi táncesemény főszereplői. Nem feledkezhetünk meg a felkészítőkről, tánctanárokról sem, akik sokat tettek azért, hogy növendékeik részt vehessenek e nem mindennapi megmérettetésen. A verseny helyszínének kialakítása, a színpompás dekorációk, a fellépő ruhák színkavalkádja a szervezők aprólékos, minden részletre kiterjedő munkáját dicséri. Bizton állíthatom, hogy október 28-án, a X. Zala Open Nemzetközi Latin Formációs Táncversenyre látogatók nagyszerű és felejthetetlen élményekkel térnek majd haza.

„ A tánc a mindenség lelke, minden mozog, minden forog, nincs megállás. De az örök mozgásnak rendszeres szabályai vannak, üteme van, a lélek adja.”

G. Hajnóczy Rózsa gondolataival kívánok minden résztvevőnek önfeledt és hangulatos időtöltést, a versenyzőknek eredményes, sérülésmentes szereplést és sok sikert.

                                                                                                          Balaicz Zoltán                                                                                                                polgármester


Nagy tisztelettel köszöntöm a Gála Társastáncklub Egyesület által szervezett X. Zala Open minden szervezőjét, versenyzőjét és a szurkoló, táncszerető közönséget. Örömmel fogadtam el a védnöki felkérést, hiszen mindig színvonalas produkciókat láthatunk, amivel városunk és a zalai térség jó hírét is öregbítik nem csak ezen a hétvégén, hanem minden egyes fellépésük során.

Manapság egyre elterjedtebb a fiatalkori elhízás és a mozgásszegény életmód, a sport és jelen keretek között a táncsport támogatása ezért is fontos. Négy gyermekemet, és immáron két unokámat is úgy neveltem, hogy életükben elengedhetetlen szerepet töltsön be sportágtól függetlenül a mozgás szeretete. Ezért is örvendetes, hogy Magyarország Kormánya bevezette a mindennapos testnevelést az oktatásban, ezáltal is lehetőséget adva a mozgásra.

A tánc sport, de művészet is egyben. A táncolni tudók előtt kitárulnak a báltermek ajtajai, a táncolni nem tudók pedig mindig irigykedve figyelik kimért tartásukat, stílusos megjelenésüket.

Ezúton is kívánok további sikereket a Gála Társastáncklub Egyesület munkájához!

                                                                                  Vigh László                                                                                                                                                 országgyűlési képviselő, miniszteri biztos

Leave a Reply

Your email address will not be published.